X

Ιταλικά ΜΜΕ: Ανήλικος προκάλεσε την τραγωδία στο κλαμπ στην Ανκόνα

Ψέκασε με σπρέι πιπεριού τους θαμώνες του κλαμπ με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες και οι υπεύθυνοι του μαγαζιού.

Ant1news

Ένας ανήλικος είναι ο δράστης της τραγωδίας στο κλαμπ Lanterna Azzurra στην κωμόπολη Κορινάλντο τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ. 

Ο ανήλικος, που σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa έχει ταυτοποιηθεί και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ψέκασε με σπρέι πιπεριού τους θαμώνες του κλαμπ –πάνω από 1.400 άτομα εκείνη την ώρα στο κλαμπ που γινόταν η συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta – με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. 

Το πλήθος έτρεξε προς την έξοδο του κλαμπ με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το μπαλκόνι του κέντρου διασκέδασης υπό το βάρος του πλήθους και να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα, πέντε ανήλικοι και μία 39χρονη μητέρα, και τραυματίστηκαν 60, εκ των οποίων οι επτά σοβαρά. 

Στο στόχαστρο και οι υπεύθυνοι του κλαμπ 

Βαρύτατες κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι υπεύθυνοι του κλαμπ, καθώς οι θαμώνες ήταν υπεράριθμοι σχετικά με τη χωρητικότητα του κέντρου διασκέδασης. 

«Η μαμά με προστάτευε μέχρι την τελευταία στιγμή… Προσπάθησε να κάνει χώρο με το κορμί της» δηλώνει στο μεταξύ στη συγκλονιστική μαρτυρία της η κόρη της 39χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε προστατεύοντάς τη με το ίδιο της το σώμα.

 

«Η έξοδος της ντισκοτέκ ήταν κλειστή»

Το δράμα εκτυλίχθηκε γύρω στη μία τη νύχτα, την ώρα που η Ιταλία γιόρταζε την Άμωμο Σύλληψη, στη ντισκοτέκ Lanterna Azzura, όπου συχνάζουν πολλοί νεαροί, και χθες ήταν κατάμεστη με πάνω από χίλια άτομα.

«Χορεύαμε όταν νιώσαμε μια οξεία οσμή, αρχίσαμε να τρέχουμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, αλλά την βρήκαμε κλειστή, οι πορτιέρηδες μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω», είπε ένας 16χρονος που τραυματίστηκε στο ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός. Ο νεαρός τραυματίστηκε μαζί με τη συνομήλικη φίλη του στο νοσοκομείο της Ανκόνα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δεκάδες νεαροί έπεσαν από ένα υπερυψωμένο χώρο σ’ εκείνον που ήταν από κάτω. «Ένα άτομο πέθανε, καταπλακώθηκε από όλους τους άλλους», είπε.