X

Δεν ικανοποιήθηκαν τα “κίτρινα γιλέκα” από τις εξαγγελίες Μακρόν (βίντεο)

Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Γάλλου Πρόεδρου για επιβολή της τάξης.

Ant1news

Δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξαγγελίες του Μακρόν οι διαμαρτυρόμενοι με τα «κίτρινα γιλέκα», που έχουν στήσει οδοφράγματα στη βόρεια Γαλλία.

Ομάδα των «κίτρινων γιλέκων» παρέμεινε στο μπλόκο όπου βρίσκεται τις τελευταίες 26 μέρες, στο Γκαγιόν (Gaillon), που αποτελεί και στρατηγικό σημείο τους.

Οκτώ από τους διαδηλωτές μπήκαν σε ένα δωμάτιο, για να παρακολουθήσουν το διάγγελμα Μακρόν, όταν ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωνε μία σειρά από μέτρα ελάφρυνσης, από τα οποία όμως οι διαμαρτυρόμενοι δεν ικανοποιήθηκαν και προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις για το ερχόμενο Σάββατο στις 15 του μήνα.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 100 ευρώ για τους χαμηλόμισθους, φοροελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους, μεταξύ άλλων.

 

Τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Γάλλος θα κοστίσουν μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση, Ολιβιέ Ντισόπτ.

«Κοστολογούνται μεταξύ 8 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ», τόνισε ο Ντισόπτ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση των μέτρων.