X

“Όχι” από Μέρκελ στη Μέι για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit (βίντεο)

Ποιο απρόοπτο στιγμάτισε τη συνάντηση της Βρετανίας Πρωθυπουργού με τη Καγκελάριο της Γερμανίας.

Ant1news

Η Άνγκελα Μέρκελ επιφύλαξε θερμή υποδοχή στην Τερέζα Μέι κατά την άφιξή της στο Βερολίνο.

Παρόλα αυτά η Βρετανίδα πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν κατάφερε να πείσει την Καγκελάριο της Γερμανίας για μία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit.

Με το “τουρ” στην Ευρώπη η Τερέζα Μέι επιχειρεί να βγει από το αδιέξοδο μετά την αναβολή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, την οποία παραδέχθηκε πως θα έχανε.

Ένα μικρό απρόοπτο κατά την άφιξη της Μέι στην Καγκελαρία ήταν εκείνο που σιγμάτισε τη συνάντηση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας άφησε την καγκελάριο να την περιμένει για μερικά δευτερόλεπτα καθώς η πόρτα του αυτοκινήτου κόλλησε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει.

 

Το βίντεο με το στιγμιότυπο στο οποίο φαίνεται μία γυναίκα να προσπαθεί έντονα να ξεμπλοκάρει την πόρτα, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Μετά από πολλές προσπάθειες η πόρτα άνοιξε, και η Τερέζα Μέι βγήκε χαμογελώντας από το όχημα.

Το απρόοπτο διήρκησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα, όμως ήταν αρκετά για να πυροδοτηθεί θύελλα σχολίων στα social media, με πολλούς να δίνουν στην ατυχία της Μέι… σημειολογική διάσταση παραλληλίζοντάς την με τη τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται με τη συμφωνία για το Brexit.

«Πώς μπορεί να βγει από την ΕΕ αν δεν μπορεί να βγει ούτε καν από το αυτοκίνητό της;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης του Twitter.

Συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες επιστολές για την καθαίρεση της Τερέζα Μέι;

Σύγχυση επικράτησε σήμερα το απόγευμα στο Λονδίνο, μετά τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Sky News ότι έχουν συγκεντρωθεί οι 48 επιστολές που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της.

Με ανάρτησή της στο Twitter, επικαλούμενη τις "πηγές της στο ERG", η πολιτική συντάκτρια του δικτύου Μπεθ Ρίγκπι ανέφερε ότι "ορισμένοι βουλευτές" των Συντηρητικών εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι έχουν υποβληθεί ήδη αρκετές επιστολές ώστε να κινηθεί η διαδικασία καθαίρεσης της Μέι από την ηγεσία.

Προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει 48 Συντηρητικοί βουλευτές να καταθέσουν επιστολές στον πρόεδρο της λεγόμενης Επιτροπής 1922, τον Γκρέιαμ Μπρέιντι. Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν την καταψηφίσουν οι 158 από τους 315 βουλευτές του κόμματος.

Το ERG (European Research Group) είναι μια ομάδα ευρωσκεπτικιστών Βρετανών βουλευτών.

Ωστόσο, η εφημερίδα Sun διέψευσε τις πληροφορίες της Ρίγκπι, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες επιστολές. "Οι φίλοι του Γκρέιαμ Μπρέιντι λένε ότι δεν έχει ακόμη στην κατοχή του 48 επιστολές", έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης Τομ Νιούτον Νταν.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μέι απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.