X

Πέρασε τον “κάβο” της πρότασης μομφής η Τερέζα Μέι

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας κέρδισε, όπως αναμενόταν, την ψηφοφορία και παρέμεινε στην ηγεσία των Συντηρητικών.

Ant1news

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κέρδισε τη “μάχη” της ψηφοφορίας μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής σε βάρος της από βουλευτές του κόμματός της, εξασφαλίζοντας τη στήριξη της πλειοψηφίας των Συντηρητικών.

Ειδικότερα, η Τερέζα Μέι εξασφάλισε την στήριξη 200 βουλευτών του κόμματος, ενώ την πρόταση μομφής εναντίον της ψήφισαν 117 βουλευτές.

Στην ομιλία της ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις, η Τερέζα Μέι υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της όσον αφορά στη συμφωνία για το Brexit, ενώ τόνισε πως ένας νέος ηγέτης των Συντηρητικών δεν θα είχε τον χρόνο να διαπραγματευτεί τη συμφωνία.

Συνεπώς, όπως επεσήμανε, είτε το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει μονομερώς από την ΕΕ είτε η συμφωνία που θα έρθει θα είναι πολύ χειρότερη από την υπάρχουσα. Τόνισε πως μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για το μέλλον της χώρας, καθώς θα την έβαζε σε αχαρτογράφητα νερά.

Η Τερέζα Μέι μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλες, όπου θα συναντηθεί με Ευρωπαίους ομολόγους της, σε μία ύστατη προσπάθεια να τους πείσει να αλλάξουν επίμαχα σημεία της συμφωνίας του Brexit.