X

Σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος στο Gatwick

Η πρώτη πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και η εικόνα για τις επόμενες. Ανοίγει σταδιακά ο διάδρομος προσγείωσης –απογείωσης.

Ant1news

Με προσγείωση πτήσης από τη Σανγκάη ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, ενώ η πρώτη πτήση αναχώρησε από αυτό προς τη Φινλανδία λίγο αργότερα.

"Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του Γκάτγουικ μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και ένας περιορισμένος αριθμός αεροπλάνων προβλέπεται να απογειωθεί και να προσγειωθεί", ανακοίνωσαν στο Twitter οι αρχές του αεροδρομίου, καλώντας τους επιβάτες να επαληθεύσουν την πραγματοποίηση των πτήσεών τους επικοινωνώντας με την αεροπορική τους εταιρεία προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Ο πίνακας με της πτήσεις έχει ήδη αλλάξει μορφή, παρολαυτά χιλιάδες κόσμου παραμένουν μέσα στο αεροδρόμιο, που υπολειτουργεί από την Τετάρτη λόγω των συνεχών «επισκέψεων» drones μέσα και γύρω από αυτό.

 

Η British Airways και η Easy Jet είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν ότι επανέρχονται οι πτήσεις τους, ενώ η Ryanair είχε από χθες αλλάξει κατευθύνει τις πτήσεις της στο Στάνσεντ.