X

Βιασμός, βασανισμός και άγρια δολοφονία νεαρής δασκάλας (βίντεο)

Άγρια δολοφονήθηκε 26χρονη δασκάλα από γείτονά της, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Ant1news

Το πρώτο θέμα στα ισπανικά ΜΜΕ ήταν τις τελευταίες μέρες η εξαφάνιση 26χρονης δασκάλας, η οποία είχε πρόσφατα μετακομίσει στην κωμόπολη Ελ Καμπίγιο (El Campillo), στα νότια της χώρας.

Τα ίχνη της κοπέλας, η οποία επρόκειτο να πιάσει δουλειά σε σχολείο της περιοχής, εξαφανίστηκαν στις 12 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες αργότερα η σορός της εντοπίστηκε από έναν εθελοντή.

Όταν οι υποψίες για τη δολοφονία της στράφηκαν σε 50χρονο γείτονά της, εκείνος ομολόγησε ότι την σκότωσε, αφού επιχείρησε να την βιάσει και στη συνέχεια προσπάθησε να θάψει τη σορό της.

Το φριχτό περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης, καθώς έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την απόφαση «χάδι» της ισπανικής δικαιοσύνης, προς πέντε κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό άλλης γυναίκας.

Η απολογία του 50χρονου, όπως την μεταδίδουν τα ισπανικά Μέσα, περιέχει σοκαριστικές αποκαλύψεις. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο άνδρας επιτέθηκε στην νεαρή γυναίκα, όταν εκείνη έφευγε από το σπίτι της.

«Με ρώτησε πώς θα πάει στο σούπερ μάρκετ και την έστειλα σε ένα ερημικό αδιέξοδο. Την άρπαξα και κοπάνησε το κεφάλι της πάνω στο φορτηγάκι μου. Στη συνέχεια έδεσα τα χέρια της και την τύλιξα σε μία κουβέρτα. Την έγδυσα και προσπάθησα να τη βιάσω αλλά δεν τα κατάφερα, παρά το γεγονός ότι ήταν αναίσθητη», φέρεται να κατέθεσε ο κατηγορούμενος, που έβαλε την αναίσθητη γυναίκα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Λίγες μέρες αργότερα, η σορός της 26χρονης βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία, έξω από την κωμόπολη, με έντονα τα σημάδια βίας, ενώ τα ρούχα της ήταν πεταμένα δεξιά και αριστερά, σε μεγάλη απόσταση από την ίδια.

Οι εκτιμήσεις των ιατροδικαστών λένε ότι η κοπέλα κατέληξε δύο με τρεις μέρες μετά την απαγωγή της και πως ο δράστης προσπάθησε να την στραγγαλίσει και έκανε χρήση «έντονης βίας», ενώ εκείνη προσπάθησε να αντισταθεί.

Ο 50χρονος, που είχε αποφυλακιστεί πριν από δύο μήνες, μετά από 17χρόνια στη φυλακή για τη ληστεία και το φόνο ηλικιωμένης, πρόκειται να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας, για να διαπιστωθεί αν λέει αλήθεια. Σε άδεια που είχε πάρει τα 2008 είχε επιτεθεί σε κομμώτρια την οποία επιχείρησε να βιάσει.

Ο ίδιος συνελήφθη όταν προσπάθησε να διαφύγει από τις Αρχές, αφού κατάλαβε ότι τον παρακολουθεί.

Η εξαφάνιση της κοπέλας είχε προκαλέσει πρωτοφανή κινητοποίηση στην Ισπανία, η οποία όχι μόνο δεν καταλάγιασε μετά την αποκάλυψη της φριχτής δολοφονίας, αλλά φούντωσε.

#SomosTodasLaura (Όλες είμαστε η Λάουρα), είναι το hastag που δημιουργήθηκε και κατακλύζει τα ισπανικά social media.