X

Γαλλία: σάλος με τον αστυνομικό που σημαδεύει διαδηλωτή (βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το επίμαχο βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί το περιστατικό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Ant1news

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον αστυνομικό ο οποίος εν μέσω των διαδηλώσεων βγάζει το όπλο του και σημαδεύει έναν από τους διαμαρτυρόμενους, στο Σαν Ελυζέ, στο Παρίσι.

Ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και το έστρεψε προς πλήθος διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που έκαναν για έκτο Σαββατοκύριακο τα «κίτρινα γιλέκα».

Στο βίντεο στο οποίο καταγράφηκε το περιστατικό φαίνεται ο αστυνομικός να βγάζει το όπλο του, ενώ προσπαθεί να σηκώσει ταυτόχρονα τη μηχανή του, πάνω στην οποία βρισκόταν, όταν διαδηλωτές του την έριξαν κάτω.

Κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, που είχαν μικρότερη συμμετοχή από τις προηγούμενες, συνελήφθησαν 109 άτομα, επτά εκ των οποίων κρατήθηκαν.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ωστόσο, σημειώθηκαν στο Παρίσι οι χειρότερες από τις διαδηλώσεις που έχουν γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα, από το 1968, καθώς αυτοκίνητα κάηκαν, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα και τζαμαρίες από ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ βανδάλισαν και δημόσιες υποδομές. Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα, όμως, τα πράγματα ηρέμησαν, αφού μετά τις παροχές που υποσχέθηκε ο Μακρόν στα «κίτρινα γιλέκα», ο αριθμός των διαδηλωτών ολοένα και μειώνεται, ενώ εκλείπει η υπερβολική βία που αρχικά σημειώθηκε.