X

Κίτρινα Γιλέκα: νέος κύκλος ταραχών στο Παρίσι (βίντεο)

Το σκηνικό θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, με ασφυκτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα και δεκάδες πυρκαγιές σε μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Ant1news

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε - για έβδομο συνεχόμενο Σάββατο - το Παρίσι, μετά τον νέο κύκλο βίας και αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν στην γαλλική πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων.

Βομβίδες κρότου λάμψης, βροχή από δακρυγόνα, δεκάδες φωτιές και μεγάλες υλικές καταστροφές συνέθεταν το ψηφιδωτό χάους κατά μήκος της γαλλικής επικράτειας, σε μια χώρα που μοιάζει με καζάνι που βράζει, εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής και των χαμηλών μισθών.

Στο Μπορντό τα οδοφράγματα της Αστυνομίας τα κατέλαβαν οι διαδηλωτές, που ανέβηκαν επάνω τους και άναψαν φωτιές. Βορειότερα, στη Ναντ, έγινε χρήση δακρυγόνων όταν οι ειρηνικές διαδηλώσεις πήραν βίαιη τροπή. Στη Λιλ εκτυλίχθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Οι χθεσινές ταραχές αποτελούν νέο πονοκέφαλο για τον Εμανουέλ Μακρόν και ηχηρή απάντηση, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, προς όσους υποστηρίζουν πως το κίνημα των “Κίτρινων Γιλέκων” ξεφουσκώνει.