X

“Συναγερμός” μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο της Κολωνίας

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτήρια που βρίσκονται στην "καρδιά" της πόλης.

Ant1news

“Συναγερμός” σήμανε στις Αρχές της Κολωνίας, μετά απο πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης, κοντά στον Κεντρικό Σταθμό της Κολωνίας.

Πανοπλοι αστυνομικοί έκαναν επί ώρες έρευνες, πόρτα- πόρτα, σε σπίτια της περιοχής

Σε ανάρτηση της στο Twitter, η Αστυνομία της περιοχής καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή πέριξ της οδού Altenberger, τον κεντρικό δρόμο, κοντά στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Όπως ανέφερε σε τακτικές αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομικοί των Ειδικών Δυνάμεων έκαναν "επιχείρηση" σε συγκρότημα κατοικιών, στο κέντρο της Κολωνίας, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο ομηρίας κάποιου κατοίκου ή περαστικού.

Στην περιοχή, μεγάλο τμήμα της οποίας παρέμεινε αποκλεισμένο επί ώρες, είχαν σπεύσει πολλά περιπολικά, οχήματα των Ειδικών Δυνάμεων και ασθενοφόρα.

 

Λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) η Αστυνομία ανακοίνωσε την λήξη των αναζητήσεων στο συγκρότημα κατοικιών, χωρίς να υπάρξει εντοπισμός κάποιου υπόπτου, προχωρώντας παράλληλα σε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλα τα σημεία, πλην της οδού Altenberger.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αστυνομία, ένα άτομο έχει συλληφθεί. Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος ακινητοποιήθηκε απο τους αστυνομικούς, που του πέρασαν χειροπέδες, κοντά στον σταθμό του Μετρό "Breslauer Platz".

Όλα ξεκίνησαν στις 13:48 (τοπική ώρα) όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ ομάδων ατόμων, κατά την διάρκεια του οποίου έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί.
Αμέσως μετά, εμπλεκόμενοι στον καυγά άρχισαν να εγκαταλείπουν το σημείο, κάποιοι με τα πόδια και άλλοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, με ένα μαύρο αυτοκίνητο. 

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων συνεχίζονται, με την αξιοποίηση μαρτυριών και στοιχείων.