X

Σάλος με το βίντεο του Λαϊκού Κόμματος που εύχεται το θάνατο του Σάντσεθ (βίντεο)

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, στο οποίο ένα παιδί φαίνεται να εύχεται το θάνατο του Πρωθυπουργού της Ισπανίας.

Ant1news

Σάλος προκλήθηκε από το βίντεο που ανήρτησε το Λαϊκό Κόμμα, ευχόμενο το θάνατο του Πέτρο Σάντσεθ, του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού της Ισπανίας.

Η κυβέρνηση αντέδρασε με δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται ότι θα προσφύγει στις εισαγγελικές Αρχές, ώστε να «διαπιστωθεί αν αυτό το tweet συνιστά αξιόποινη πράξη κι εφόσον είναι, να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των δραστών κι εκείνων που το αναπαρήγαγαν».

Το βίντεο που αναρτήθηκε το Σάββατο, παραμονή των Θεοφανίων, δημοφιλή γιορτή στην Ισπανία και μέρα κατά την οποία τα παιδιά παίρνουν τα δώρα τους που τους φέρνουν οι τρεις μάγοι – και όχι ο Άγιος Βασίλης- απεικονίζει έναν σκετσάκι, με πρωταγωνιστές έναν άνδρα και τον γιο του.

Ο πατέρας διαβάζει τη λίστα ευχών του γιου του, ο οποίος κάθεται στα γόνατά του.

«Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια είναι η Έιμι Γουάινχαουζ και εσείς μου την πήρατε μακριά. Ο αγαπημένος μου ηθοποιός είναι ο Ρόμπιν Ουίλιαμς και εσείς μου τον πήρατε μακριά. Ο αγαπημένος μου κωμικός είναι ο Τσικίτο ντε λα Καλθάδα και εσείς μου τον πήρατε μακριά. Σας γράφω ένα νέο γράμμα για να σας πω ότι ο αγαπημένος μου πρωθυπουργός είναι ο Πέδρο Σάντσεθ», λέει ο πατέρας στο βίντεο.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο, το συντηρητικό κόμμα της Ισπανίας το διέγραψε, ζητώντας συγγνώμη.

«Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε ή να κάνουμε κακό σε κανέναν. Ήταν ένα λάθος», έγραψε στο Twitter.