X

Παραμένει Πρωθυπουργός της Βρετανίας η Τερέζα Μέι

“Πύρρειος νίκη” στην πρόταση μομφής, μετά το "στραπάτσο" για το Brexit. Τι ζήτησε απο τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.

Ant1news

Με οριακή διαφορά, μόλις 19 ψήφων, η Τερέζα Μέι κατόρθωσε να επιβιώσει της πρότασης δυσπιστίας που είχαν καταθέσει σε βάρος της οι Εργατικοί, αμέσως μετά το "στραπάτσο" της, το βράδυ της Τρίτης, στην ψηφοφορία για το Brexit.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Τερέζα Μέι απέσπασε 325 "ναι" έναντι 306 "όχι" από  τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, με το οριακό αποτέλεσμα να συντηρεί την παρατεταμένη κρίση στην οποία έχει περιέλεθει η χώρα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει, εναντίον της Πρωθυπουργού ψήφισαν 117 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, του οποίου ηγείται και όπως είπε θα συνεχίζει να ηγείται μέχρι τις επόμενες εκλογές, καθώς όπως έχει δηλώσει δεν θα ειναι υποψήφια Πρωθυπυοργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην χώρα, οι οποίες - υπό κανονικές συνθήκες - θα γίνουν το 2022.

Ως πρώτη αντίδραση, η Τερέζα Μέι κάλεσε τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων σε συνάντηση, ακόμη και απόψε, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για το Brexit, το οποίο αποφάσισαν οι πολίτες στο δημοψήφισμα του 2016.

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι τόνισε ότι είναι ευχάριστο που το Σώμα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και ότι αυτό φέρει ένα βάρος το οποίο η ίδια δεν παίρνει καθόλου αψήφιστα.

Από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε την Βρετανή Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.