X

Brexit: “Ξανασκεφτείτε το” προτρέπει ο Μίχαελ Ροτ τους Βρετανούς

Γιατί ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τη Γερμανίας προτείνει δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Ant1news

Ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ προέτρεψε σήμερα τη Βρετανία να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την απόφασή της για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η πόρτα προς την ΕΕ παραμένει πάντα ανοικτή – ίσως να το ξανασκεφτείτε», δήλωσε ο Ροτ στο γερμανικό δίκτυο ARD. Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος, απάντησε: «Ακριβώς».

«Έχω πει αρκετές φορές ότι ο Σαίξπηρ δεν θα μπορούσε να είχε γράψει καλύτερα την τραγωδία που τώρα βλέπουμε στη Βρετανία», δήλωσε ο Ροτ. «Δεν είμαι τόσο σίγουρος τώρα, διότι ο Σαίξπηρ θα μπορούσε να πιέσει τα όρια της δικής του φαντασίας», πρόσθεσε.

«Περιμένω πρώτα οι Βρετανοί να δηλώσουν τώρα τι θέλουν. Μας είπαν την περασμένη εβδομάδα τι δεν θέλουν. Τώρα θέλουμε ένα ξεκάθαρο σινιάλο. Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ροτ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB πως είναι αισιόδοξος ότι το λεγόμενο σκληρό Brexit – δηλαδή χωρίς μια συμφωνία – μπορεί να αποφευχθεί.

O γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κάλεσε σήμερα τη Βρετανία να ενεργήσει με σοβαρό και χωρίς συναισθηματισμούς τρόπο για να βρεθεί μια λύση σχετικά με το Brexit και υπογράμμισε ότι είναι χρέος του Λονδίνου να το πράξει.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος σε μια συνέντευξή του που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Μάας είπε: "Η Τερέζα Μέι και το βρετανικό κοινοβούλιο έχουν μεγάλη ευθύνη για το μέλλον μας στην Ευρώπη".

Στη συνέντευξη ο γερμανός υπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ θα εξετάσει προσεκτικά τυχόν νέες ιδέες τις οποίες θα παρουσιάσει η Βρετανία.