X

Άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στη Μασσαλία

Οι αστυνομικοί που επενέβησαν τον πυροβόλησαν για να τον εξουδετερώσουν.

Ant1news

Ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι δύο περαστικούς στην Κανεμπιέρ της Μασσαλίας, προτού να τραυματιστεί και ο ίδιος από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να τον συλλάβουν, όπως έγινε γνωστό από πηγές της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Μια αστυνομική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ζωή των δύο περαστικών δεν κινδυνεύει.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στην κεντρική αρτηρία της Μασσαλίας ο δράστης τράβηξε όπλο και εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Η επίθεση με μαχαίρι που διέπραξε σήμερα ένας 36χρονος στην Κανεμπιέρ της Μασσαλίας ήταν μια "πράξη του κοινού ποινικού δικαίου", όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της πόλης Ξαβιέ Ταραμπέ.

"Πρόκειται για μια ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας οδηγεί, προς το παρόν, να την θεωρήσουμε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο συνεχίζουμε τις έρευνες", πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ενώ προσπαθούσε να τραβήξει όπλο, "δεν είπε τίποτα, καμία φράση όπως για παράδειγμα «Αλλά Ακμπάρ», κάτι που να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, κατέληξε ο εισαγγελέας.