X

Βίντεο σοκ: Η στιγμή που χιονοστιβάδα “θάβει” σκιέρ στο Κραν Μοντανά

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων. Νεκρός ένας από τους σκιέρ που είχαν τραυματιστεί.

Ant1news

Ένας από τους τέσσερις τραυματισμένους σκιέρ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη χιονοστιβάδα που έπληξε τον διάσημο χειμερινό τουριστικό προορισμό στην Ελβετία Κραν Μοντανά, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων σταμάτησαν.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις 14:15 (τοπική ώρα) στην πίστα του σκι Κανταχάρ, στη ζώνη που ονομάζεται Πασάζ ντι Μαζόρ, στον τομέα στον παγετώνα Πλεν-Μορτ, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων και ήταν γεμάτη κόσμο.

Εν τω μεταξύ τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφηκε από την κάμερα ενός σκιέρ, ο οποίος ήταν μάρτυρας της τεράστιας χιονοστιβάδας.

Στο ξεκίνημα του βίντεο, φαίνεται ο σκιέρ να ετοιμάζεται να κατέβει την πλαγιά και στην συνέχεια, ενώ έχει ξεκινήσει να κατεβαίνει, ακούγεται ένα παράξενο βουητό.

Ο σκιέρ γυρίζει το κεφάλι και βλέπει την πελώρια χιονοστιβάδα να έρχεται κατά πάνω του με ταχύτητα, «θάβοντας» στο διάβα της μερικά άτομα.

Η εικόνα του κατάλευκου «τσουνάμι» τρομοκρατεί τον σκιέρ, ο οποίος φυσικά αυξάνει ταχύτητα, προσπαθώντας να ξεφύγει από την εμβέλειά του. Ο άνδρας ακούγεται να ενθαρρύνει και τα άτομα που βρίσκονται μπροστά του να βιαστούν.