X

Σύγκρουση πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων στην Ιταλία (βίντεο)

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την  ζωή τους από την κακοκαιρία στην Ιταλία. Σε συναγερμό η Ακτοφυλακή.

Ant1news

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή του μέχρι στιγμής στην Ιταλία από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα.

Δυο πλοία στο λιμάνι του νησιού Ίσκια συγκρούστηκαν  μεταξύ τους λόγω των ισχυρών ανέμων. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή κανείς δεν τραυματίστηκε και μόνο τα δύο πλοία υπέστησαν ζημιές. 

Παράλληλα, η Ακτοφυλακή δημοσίευσε βίντεο από ελικόπτερο όπου φαίνεται ένα σκάφος να είναι κολλημένο στην άκρη της παραλίας και τα  κύματα να το χτυπούν, ωστόσο οι Αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν τοξικές διαρροές στο νερό. Επίσης, το Σάββατο, το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι διέσωσε ένα άτομο από ιστιοπλοϊκό, με ολλανδική σημαία, στην Καλαβρία.

Επίσης, η Ακτοφυλακή διέσωσε δύο σκάφη αναψυχής από σκάφος "που βρισκόταν στη διαδικασία βύθισης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών" έξω από την ακτή της περιφέρειας Λάτιο.

Στο μεταξύ, το πλήρωμα του τουρκικού εμπορικού πλοίου που προσάραξε σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το Μπάρι, το εγκατέλειψε και μεταφέρθηκε στην ξηρά. Το πλοίο άρχισε να παρουσιάζει επικίνδυνη κλίση και εισροή υδάτων σε εσωτερικούς χώρους. 

Δυο ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Φροζινόνε (εκατό χιλιόμετρα από την Ρώμη) από την κατάρρευση τοίχου, εξαιτίας του σφοδρού ανέμου. Ένας σαρανταπεντάχρονος άνδρας καταπλακώθηκε από δέντρο και βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του, στην πόλη Γκουϊντόνια, έξω από την Ρώμη.

Επίσης, κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, ένας δεκατετράχρονος καταπλακώθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος έπεσε από στέγη αποθήκης, την οποία προσπαθούσε να επισκευάσει, παρά την κακοκαιρία.