X

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση της Ελισάβετ στο Instagram (εικόνες)

Τι θέλησε να μοιραστεί με τους ακόλουθούς της η 92χρονη βασίλισσα της Βρετανίας στην πρώτη της επαφή με τον κόσμο των social media.

Ant1news

Την πρώτη της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η 92χρονη βασίλισσα δημοσίευσε μία φωτογραφία στο Instagram από την επίσκεψή της στην έκθεση «Top Secret» στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Ανάμεσα στα εκθέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον της ήταν μία μια συσκευή αποκωδικοποίησης μηνυμάτων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ο πρωτότυπος υπολογιστής NeXT, που χρησιμοποίησε ο Τιμ Μπέρνερς-Λι για να σχεδιάσει τον Παγκόσμιο Ιστό- World Wide Web το 1989.

Αυτό ωστόσο που επέλεξε να μοιραστεί με τους 4,5 εκατομμύρια followers του λογαριασμού της βασιλικής οικογένειας ήταν η φωτογραφία μιας επιστολής από τα Βασιλικά Αρχεία, την οποία έγραψε ο Τσαρλς Μπάμπατζ το 1843 προς τον προ-πάππου της πρίγκιπα Αλβέρτο.

Ο Μπάμπατζ, που θεωρείται «ο πατέρας του υπολογιστή», σχεδίασε το “Difference Engine”, την πρώτη μορφή μηχανικού υπολογιστή, το οποίο είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο πρίγκιπας Αλβέρτος τον Ιούλιο του 1843.

Η ανάρτηση έφερε την υπογραφή Elizabeth R.