X

“Κληρώνει” για το Brexit στην Βουλή των Κοινοτήτων

Σε ψηφοφορία η πρόταση της κυβέρνησης Μέι αλλά και δύο τροπολογίες Βρετανών βουλευτών…

Ant1news

Σε ψηφοφορία θα τεθεί, απόψε, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων η πρόταση της κυβέρνησης Μέι σύμφωνα με την οποία το κοινοβούλιο απορρίπτει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία. Eπισημαίνεται, όμως, ότι η αποχώρηση χωρίς συμφωνία είναι αυτό που νομίμως θα συμβεί, αν δεν υπερψηφιστεί μια συμφωνία.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα έχουν, όμως, την ευκαιρία να ψηφίσουν και δύο προτεινόμενες αλλαγές στα επόμενα βήματα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit

Οπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε πως επέλεξε να θέσει σε ψηφοφορία μια τροπολογία που προτάθηκε από τη βουλευτή των Συντηρητικών Καρολάιν Σπέλμαν, υποστηρίχθηκε από βουλευτές αρκετών κομμάτων και επιδιώκει να αποκλείσει  έξοδο χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Ο Μπέρκοου επέλεξε επίσης μια τροπολογία που προτάθηκε από μια ομάδα συντηρητικών βουλευτών και καλεί την κυβέρνηση να καθυστερήσει το Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου ώστε να δοθεί χρόνος για τη λήψη μέτρων με στόχο να μετριασθούν οι συνέπειες μιας αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 

Η ψηφοφορία επί των τροπολογιών θα πραγματοποιηθεί μία-μία από τις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Ο βουλευτής που προτείνει καθεμιά από τις τροπολογίες μπορεί, πάντως, να επιλέξει να μην τη θέσει σε ψηφοφορία.