X

Εγκρίθηκε η πρώτη οδηγία της ελληνικής προεδρίας

Η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων Ι (COREPER I) ενέκρινε το νέο σχέδιο οδηγίας για τον ραδιοεξοπλισμό.

Ant1news


Το σχέδιο οδηγίας θεσπίζει ένα πλαίσιο για τη διάθεση στην αγορά, την ελεύθερη κυκλοφορία και τη  λειτουργία ραδιοεξοπλισμού και τηλεπικοινωνιακού τερματικού εξοπλισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας θα εμπίπτει όλος ο εξοπλισμός που εκπέμπει ή λαμβάνει ραδιοκύματα ραδιοεντοπισμού και ραδιοεπικοινωνίας. Περιλαμβάνει συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτου και μόντεμ. Εξαιρείται ο ραδιοεξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τη δημόσια ασφάλεια και την άμυνα.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε παρουσιαστεί από την Κυπριακή Προεδρία και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της Ιρλανδικής και της Λιθουανικής Προεδρίας.

«Στόχος της Ελληνικής Προεδρίας είναι να φέρει αποτελέσματα. Να επιλύσουμε συγκεκριμένα θέματα, να διευκολύνουμε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμικών εταίρων μας. Αυτό πράξαμε στην περίπτωση της οδηγίας για τον ραδιοεξοπλισμό. Συμβάλαμε ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να κλείσει ο φάκελος επιτυχώς» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Προεδρεύων του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.