X

Bono: « Μας πήδ...ξαν, αλλά τα καταφέραμε»

Σάλος με την τοποθέτηση του Bono των U2 στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Δουβλίνο.

Ant1news

Άφωνους άφησε τους ευρωπαίους ηγέτες που παρακολουθούν το συνέδριο του ΕΛΚ στο Δουβλίνο, ο τραγουδιστής των U2, με τα «γαλλικά» του!

Ο Bono, άστραψε και βρόντηξε στην ομιλία του κι από τα φραστικά πυρά του δεν ξέφυγαν ούτε οι εκπρόσωποι της τρόικας, ούτε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.  

«Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε τον ιρλανδικό λαό. Μας πήδ...ξαν, αλλά τα καταφέραμε" είπε χαρακτηριστικά ο φρόντμαν των U2 αναφερόμενος στην κρίση στην Ιρλανδία και στον ρόλο που είχε η τρόικα σε αυτήν.

Απευθυνόμενος δε προς την Άγκελα Μέρκελ σημείωσε: «Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν». 

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει πραγματική Ένωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών». Συμπλήρωσε δε ότι ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη αρχίζει από εμάς.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μόλις είδαν τον διάσημο τραγουδιστή να μπαίνει στην αίθουσα τον καταχειροκρότησαν. Που να φανταστούν ότι μόλις ανέβαινε στη σκηνή θα τους "στόλιζε" κανονικά. Στη σύνοδο είναι παρών και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.