X

Απών από το πρώτο debate ο Αλέξης Τσίπρας

Αρνητικά απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσκληση για την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων για την Κομισιόν.

Ant1news

Απών από το πρώτο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως μεταδίδει το διεθνές ενημερωτικό δίκτυο Εuronews, που έχει αναλάβει και την διαδικτυακή προβολή της τηλεμαχίας, το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν  «δεν είναι πλέον σε θέση να παραστεί στη συζήτηση και αυτό οφείλεται σε θέματα προγραμματισμού».

Η πρώτη τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο “Theater aan het Vrijthot” του Μάαστριχ της Ολλανδίας και οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και το πανεπιστήμιο της πόλης και θα μετέχουν ο  Jean - Claude Juncker (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ο Martin Schulz (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα), ο Guy Verhofstadt (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης) και ο Ska Keller ( Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ).

Η  συζήτηση θα έχει θεματικές ενότητες μεταξύ των οποίων η παιδεία και η εκπαίδευση, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζαν πάντως ότι ουδέποτε υπήρξε θετική απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα, καθώς η σχετική πρόταση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε Ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες. 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να "τηλεμαχήσει" με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό debate που διοργανώνεται από την EBU στο ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαϊου.