X

Τετ α τετ Κάμερον-Ρομπάι με φόντο την προεδρία της Κομισιόν

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, με βασικό θέμα την προεδρία της Κομισιόν.

Ant1news



Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του και τις επιφυλάξεις του σχετικά με την υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο πρωθυπουργός θα εκθέσει την αντίθεση της Βρετανίας - την οποία συμμερίζονται τα τρία μεγαλύτερα κόμματα- στην υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους δισταγμούς μας για τη διαδικασία των επικεφαλής υποψηφίων» ανέφερε σχετικά την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα, πάντως, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι δεν έχει σήμερα «άλλη επιλογή» παρά να προτείνει στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να δώσουν το χρίσμα στον Γιούνκερ την 26η και 27η Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής των ΒρυξελλώνΚατόπιν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει για την πρόταση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Ολομέλειας στο Στρασβούργο στις 15 Ιουλίου.