X

Επιχαίρει η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μιλώντας για «νίκη της δημοκρατίας».

Ant1news

Για «νέο άνεμο της δημοκρατίας» κάνει λόγο η ηγέτης της γαλλική ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, σε ένα μάλλον απρόσμενο σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Το Εθνική Μέτωπο χαιρετίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο και το χαστούκι στο πρόσωπο του υποψηφίου της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, κ. Δήμα, κατά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής.

Είναι μία νίκη του λαού και των αντιπροσώπων του εναντίον της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και του μεγάλου κεφαλαίου», γράφει σε μήνυμα της, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Front National, η Μαρίν Λεπέν.

«Η πολιτική της κοινής λογικής ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα με τον πλέον βίαιο τρόπο, είναι οι μόνη ικανη να αποκαταστήσει την οικονομία της χώρας, που είναι θύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των καταστροφικών δογμάτων της», προσθέτει και επισημαίνει πως «οι εξελίξεις στην Ελλάδα αποτελούν εφιάλτη για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Την ίδια ώρα το περιοδικό New Europe προχωρά ένα βήμα παραπέρα και χαρακτηρίζει το μήνυμα της Μαρίν Λεπέν ως χαιρετισμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ορισμένοι επικριτές θεωρούν ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί το Εθνικό Μέτωπο και άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ως όχημα για να περάσει τα πολιτικά του συμφέροντα στην Ευρώπη», σημειώνει.