X

Σαμαράς: Στόχος η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας

Πληθώρα διμερών επαφών με ηγέτες της Ευρωζώνης είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πλάισιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ant1news



«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, γι' αυτό είμαι εδώ», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως «η αίσθηση αδιεξόδου ασφαλώς δεν βοηθά».

Ο κ. Σαμαράς είχε διμερή συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, ενώ στο περιθώριο των εργασιών του ΕΛΚ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, Γιοζέφ Ντολ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είδε ακόμη τους «ομόσταβλους» του Πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε κατ΄ ιδίαν επαφές και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Μισέλ Μπαρνιέ, τον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν και την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Σουηδίας Άννα Κίνμπεργκ Μπάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη να μη χαθούν οι τεράστιες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός. Ταυτόχρονα επιθυμεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την «αριστερή στροφή» της χώρας, στέλνοντας το μήνυμα ότι παρά την κυβερνητική αλλαγή φρουράς ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλέξει έναν αντιευρωπαϊκό δρόμο, ούτε έδωσε εντολή για μετωπική σύγκρουση και ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους που θα οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο της ευρωζώνης.