X

Γερμανός Βουλευτής καταδίκασε τo Nein της Bild

Βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, καταδίκασε το γερμανικό έντυπο, ενώ είπε δεν υπάρχει γερμανική ηγεμονία της Ευρώπης.

Ant1news

Καταδίκη στο «Nein» της Bild από τον βουλευτή Άξελ Σέφερ, του Σοσιαλδημοκρατών, από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, κατά τη συνεδρίαση της Bundestag για την έγκριση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, το οποίο υπερψηφίστηκε.

Ο Σέφερ ανέφερε ότι: «η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία - κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει γερμανική επιβολή επί της Αθήνας ούτε γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, όλα τα κράτη είναι ισότιμα». Συνεννόηση μπορεί να υπάρξει «μόνο μέσω αμοιβαίας κατανόησης» πρόσθεσε.

Επεσήμανε επίσης ότι η επιστροφή της Γερμανίας στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή μόνο και επειδή οι εταίροι άπλωσαν το χέρι και συνεργάστηκαν μαζί της.

Αναφερόμενος, επίσης, στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» μετά το Eurogroup, υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους.