X

Μάρτιν Σουλτς: Πιστεύω πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο

«Βόμβα» του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, από τη Μαδρίτη και δυσφορία για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ant1news

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απάντησε καταφατικά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο η Αθήνα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης.

«Θεωρώ πως ναι», απάντησε λακωνικά ο Σουλτς σε οικονομικό φόρουμ που διεξήχθη σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης, προσθέτοντας «Θα δούμε…», σύμφωνα με όσα γράφει η ισπανική εφημερίδα El Mundo. 

Ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε επίσης «Είναι προς το συμφέρον όλων μας η σταθερότητα στην Ελλάδα. Και θέλω να προειδοποιήσω όσους πιστεύουν πως ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας δε θα έχει αντίκτυπο στην ευρωζώνη συνολικά».

Ως αιχμή κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξέλαβαν πολιτικοί αναλυτές την αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην… αλήθεια. «Πιστεύω πως οι πολίτες εκτιμούν όταν τους λες την αλήθεια, ακόμη και αν είναι δυσάρεστη. Πρέπει να λες την αλήθεια, αντί να κάνεις υποσχέσεις που δε μπορείς τελικά να τηρήσεις», ανέφερε ο κ. Σουλτς.

Όσον αφορά στο παρασκήνιο του φόρουμ και τις επαφές που είχε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, η ισπανική εφημερίδα El Mundo μεταδίδει πως ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε τη δυσφορία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά της Μαδρίτης και της Λισαβόνας. «Θα πρέπει να συμπεριφέρεται καλύτερα» φέρεται να είπε ο κ. Σουλτς, σύμφωνα με την El Mundo.