X

Σχέδιο Grexit ακυρώθηκε στο παρά πέντε στο Ευρωκοινοβούλιο

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Europolitics ότι ο ΓΓ Κλάους Βέλλε προετοίμαζε σενάριο Grexit, το οποίο σταμάτησε ο Πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς.

Ant1news

Περίεργα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας φέρονται να εξύφαιναν ορισμένοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Europolitics.

Μάλιστα, την πρωτοβουλία της σύνταξης ενός σχεδίου Grexit -σημειώνει το Europolitics- είχε αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κλάους Βέλλε, εν αγνοία του Προέδρου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν εκείνος που σταμάτησε με συνοπτικές διαδικασίες τη σύνταξη αυτής της έκθεσης, μόλις ενημερώθηκε για την «περίεργη» πρωτοβουλία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Η αποκάλυψη είναι πολύ σοβαρή και δείχνει του παιχνίδια που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών.

Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης.»