X

Δυσαρέσκεια ηγετών για τη μίνι σύνοδο για την Ελλάδα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν είναι ο μόνος δυσαρεστημένος ηγέτης σχετικά με την επταμερή σύνοδο για το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Ant1news



Η μη πρόσκλησή του στη «μίνι σύνοδο κορυφής» που έχει προγραμματιστεί απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα έχει δυσαρεστήσει τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, αλλά και άλλους ηγέτες της ΕΕ, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα «Le Soir».

«Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πρόβλημα και το είπα στο υπουργείο Εξωτερικών, που το διαβίβασε στον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ χθες το βράδυ», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η «Le Soir».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σαρλ Μισέλ εμφανίζεται αποφασισμένος να προβάλει τις αντιρρήσεις του στη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ. «Η κατάσταση της Ελλάδας ενδιαφέρει πολλές χώρες, πρόκειται για ευρωπαϊκή υπόθεση. Υπήρχαν άλλες πιθανές λύσεις: Πχ μία συνάντηση με τους τέσσερις προέδρους (της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), που θα έκαναν στη συνέχεια λεπτομερή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η μέθοδος που υιοθετήθηκε δεν φαίνεται αποτελεσματική, δημιουργεί ένα πρόβλημα», αναμένεται να επισημάνει στη Σύνοδο Κορυφής, όπως αναφέρει η «Le Soir».

Η βελγική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν είναι ο μόνος δυσαρεστημένος ηγέτης.