X

Μέρκελ: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μην ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ant1news


Την ανάγκη να  γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί  συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας

Η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας μετά την «εποικοδομητική», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Όταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η καγκελάριος απάντησε: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό».

Αλέξης Τσίπρας: Λύση έως τα τέλη Απριλίου

Την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ πραγματοποιήθηκε σε «εποικοδομητικό και θετικό κλίμα»,  εξέφραζαν κυβερνητικοί κύκλοι. Τόνιζαν ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή.

Η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τον ΦΠΑ.