X

Μοσκοβισί: Η διαπραγμάτευση προχωράει αργά και με ανεπαρκή τρόπο

Η νέα ομάδα διαπραγμάτευσης φαίνεται πιο συνεκτική και περισσότερο έτοιμη για  μεταρρυθμίσεις.

Ant1news

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μίλησε σήμερα στο γαλλικό κανάλι BFMTV και αναφέρθηκε τόσο στη πρόοδο των διαπραγματεύσεων όσο και στις αλλαγές που έγιναν στη διαπραγματευτική ομάδα της χώρας μας.

«Η συζήτηση είναι σοβαρή, τεταμένη και έχει προχωρήσει, αν και όχι αρκετά γρήγορα και με ανεπαρκή τρόπο. Ένα συνεπές, συνολικό και συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να τεθεί τώρα στο τραπέζι», υποστήριξε ο κ. Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη διαπραγματευτική ομάδα τόνισε, «Έχουμε μια ομάδα που μου φαίνεται περισσότερο συνεκτική, που μου φαίνεται περισσότερο έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα όμως θέλω αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αυτή η διαπραγμάτευση, που τώρα μορφοποιείται κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» πρόσθεσε τονίζοντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη».

Ο κ. Μοσκοβισί συνέχισε αναφερόμενος και στο πρόσωπο του έλληνα Πρωθυπουργού, «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει και πάλι ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και στέλνει στις Βρυξέλλες τους δικούς του ανθρώπους, ανθρώπους με τους οποίους μπορούσε να μιλήσουμε», δήλωσε εκτιμώντας ότι «από αυτή την άποψη, είναι ένα καλό σημάδι».

 Ο κ. Μοσκοβισί έκλεισε τις δηλώσεις του αναφορικά με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, «Η ΕΕ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», ενώ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».