X

Ο Πίτερ Σπίγκελ «δικαιώνει» τον Βαρουφάκη

Ποτέ δεν τον αποκάλεσαν «τζογαδόρο» ή «ερασιτέχνη» στο Eurogroup, έγραψε ο Σπίγκελ. Αποκαταστάθηκε η αλήθεια, λέει ο Βαρουφάκης. Καταιγισμός σχολίων στο twitter.

Ant1news

Θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, όσον αφορά στην επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης από τους ομολόγους του στο Eurogroup της Λετονίας, ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ έγραψε στο twitter πως οι χαρακτηρισμοί σε βάρος του Έλληνα ΥΠΟΙΚ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Είναι 100% ακριβές. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έγινε αποδέκτης προσβλητικών σχολίων στο Eurogroup της Ρίγας. Χαρακτηρισμοί όπως “τζογαδόρος”, “ερασιτέχνης” και “χρονοβόρος” δεν ειπώθηκαν ποτέ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ, επικαλούμενος εσωτερική πληροφόρηση που είχε.

Σε δεύτερο μήνυμα του, παρέθεσε το κείμενο που έγραψε ο ίδιος στους Financial Times, στο οποίο δεν υιοθετούσε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς και έκανε λόγο απλά για ένα κλίμα δυσφορίας από τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

«Χαίρομαι που βλέπω την αλήθεια να αναδύεται, έστω και καθυστερημένα» απάντησε μέσω twitter ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας το μήνυμα του Πίτερ Σπίγκελ.