X

Μέρκελ: Πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια με τους θεσμούς

"Καταλήξαμε στο ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος για τη συνάντηση με Τσίπρα και Ολάντ.

Ant1news

Ξεκίνησαν οι εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα της Λετονίας, όπου προσήλθαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

O Aλέξης Τσίπρας, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί- προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου - μετά την τριμερή συνάντηση, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων«Είμαι αισιόδοξος» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 

Η Άγκελα Μέρκελ είπε σχετικά με τη χθεσινή τριμερή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Γάλλο Πρόεδρο ότι, «ήταν φιλική και καταλήξαμε στο ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς», τόνισε επίσης ότι όσο αφορά στο χρέος «θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά σε τεχνικό επίπεδο».

Γιούνκερ: Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη νομισματική ενωση

Την ανάγκη της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, λίγες ώρες πριν την κατ’ιδίαν συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιούνκερ σε δηλώσεις που έκανε στην WirtschaftsWoche σημείωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ «δεν αφορά μόνο την νομισματική πολιτική ή οικονομικούς λόγους αλλά έχει να κάνει και με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη νομισματική ένωση. Οι Έλληνες, πάντως, θα πρέπει να μάθουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου».

Ο κ.Γιούνκερ, απαντώντας σε όσους θεωρούν διχαστική τη λειτουργία του κοινού νομίσματος στην ΕΕ, απάντησε ότι «χωρίς το ευρώ θα ήμασταν αντιμέτωποι με έναν νομισματικό πόλεμο».

Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν θα γίνει στην Ρίγα στις 14:30, σήμερα.