X

Ρούτε: Δε μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο Grexit

Αινιγματικός ο Ολλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει πως το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ant1news

Παραμένει δύσκολη η προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, στο περιθώριο συνεδρίου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια Grexit, ο Ολλανδός πρωθυπουργός απάντησε: «Δε μπορείς ποτέ να πεις ότι δεν είναι μία επιλογή, αλλά δεν είναι ο στόχος. Στόχος είναι να επέλθει αμοιβαία κατανόηση».

«Πιστεύω ότι καταβάλλονται σκληρές προσπάθειες να φθάσουμε κάπου, όμως (οι Έλληνες) έχουν δώσει τόσες πολλές υποσχέσεις από τις εκλογές και μετά, που είναι δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα», πρόσθεσε ο κ. Ρούτε.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός επανέλαβε τη γραμμή των Ευρωπαίων εταίρων ότι η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχουν κάνει προηγούμενες κυβερνήσεις, έστω κι αν υπάρχουν ορισμένες τροποποιήσεις.

Νωρίτερα, ο Τζέισον Φέρμαν, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου είχε πει ότι «ο κίνδυνος ατυχήματος για την Ελλάδα είναι υπαρκτός». Ταυτόχρονα, προέτρεψε τους αναλυτές να μην υποβαθμίζουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει. «Θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι ο αντίκτυπος θα περιοριζόταν στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι είχαν πέσει έξω στις προβλέψεις τους πριν την κρίση.