X

Βερολίνο: Απόψε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι θα γίνει απόψε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ. Προηγήθηκε το τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τον Γιούνκερ.

Ant1news



Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, θα έχει απόψε ο Έλληνας πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-CELAC. 

Την συνάντηση των τριών ηγετών, που βρισκόταν στον «αέρα», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σήμερα το βράδυ. Στο επίκεντρο της τριμερούς Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ θα βρεθούν οι προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, την ώρα που δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι έτοιμη να προσφέρει κλιμακωτή συμφωνία στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου ανέφερε, νωρίτερα, οτι δεν υπάρχει ραντεβού, αλλά αν το ζητήσει ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την Καγκελάριο,κάτι που είπε και η Άγκελα Μέρκελ εισερχόμενη στην Σύνοδοστέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Ελλάδα «να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της», καθώς «στόχος όλων είναι να μην φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

Μήνυμα στην Αθήνα έστειλε και ο Γάλλος Πρόεδρος, λέγοντας «όχι σε λύσεις που θα ήταν κακές και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη». «Να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταλήξουμε» σε συμφωνία, σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ.



Αργά το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο θα έχει εκ νέου τετ α τετ αύριο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Τσίπρας και Γιούνκερ αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι και αυτή η συνάντηση βρισκόταν στον «αέρα», μετά την απόρριψη της νέας ελληνικής πρότασης από την Κομισιόν και την έντονη δυσαρέσκεια Γιούνκερ αναφορικά με τη στάση της ελληνικής πλευράς.

Νωρίτερα πάντως, ο κ. Γιούνκερ είχε υποδεχθεί θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν έφτασε στον χώρο της Συνόδου Κορυφής.