X

Βερολίνο: Επιθυμούμε λύση αλλά η Αθήνα πρέπει να εργαστεί σκληρά

"Οι επόμενες ενέργειες θα αποφασιστούν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την Πέμπτη".

Ant1news


«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για μια τέτοια λύση», δήλωσε ο Διευθυντής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των τριών Θεσμών. Πρόσθεσε, δε, ότι οι επόμενες ενέργειες θα αποφασιστούν μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. 

Στην επομένη της συνεδρίασης του Eurogroup παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας έκτακτης συνόδου Κορυφής, και ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Έκχαρτ Ρέμπεργκ. Δήλωσε ότι μόνο να ελπίζει μπορεί κανείς ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα ενώ κάλεσε την κυβέρνηση Τσίπρα να αρθεί στο ύψος της ευθύνης της έναντι του ελληνικού λαού. 

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γιοχάνες Καρς τόνισε ότι δεν βλέπει στη ελληνική πλευρά έναν αξιόπιστο εταίρο που προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη. Ο κ. Καρς, μετέφερε και δήλωση του Αντικαγκελαρίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, «αλλά δεν θέλουμε να μας κοροϊδεύουν». 

Κριτική στη Γερμανία ότι προσπαθεί να χορηγήσει στην Ελλάδα ένα φάρμακο το οποίο η ίδια στην κρίση του 2008 δεν θα είχε ποτέ αποδεχθεί άσκησε η εκπρόσωπος της Αριστεράς (Die Linke) Γκεζίνε Λετς ενώ από τους Πράσινους, ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τους Θεσμούς των δανειστών.