X

Νέα τριμερής Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της συνόδου κορυφής.

Ant1news

Εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση έχει αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στις Βρυξέλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και πραγματοποιείται στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με δεδομένο το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο τελευταίο Eurogroup και τη νέα πρόταση που κατατέθηκε από ελληνικής πλευράς, θεωρείται απαραίτητη η πολιτική ώθηση που μπορεί να δώσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως η  κα. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ.

Πάντως η κα. Μέρκελ έχει δηλώσει πως πρέπει να βρεθεί λύση το Σάββατο και σε κάθε περίπτωση πριν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση για την Ελλάδα πέραν των 7,2 δις που προβλέπονται στο τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Και ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του τόνισε ότι το Eurogroup του Σαββάτου είναι ζωτικής σημασίας καθώς ο χρόνος περιορίζεται σημαντικά.