X

Ολάντ: Το δημοψήφισμα είναι για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ

Επιλογή των Ελλήνων το δημοψήφισμα, όμως θα είναι για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Aναφορά στον ELA.

Ant1news

«Οι Ελληνες αποφάσισαν να κάνουν δημοψήφισμα, είναι επιλογή τους, ωστόσο, το δημοψήφισμα θα είναι για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που έγινε ειδικά για να εξεταστεί το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ευρωζώνη, τη Γαλλία και την Ελλάδα, καθώς και με ποιον τρόπο μπορεί να επιλυθεί αυτή η κρίση.

Κάλεσε επιπλέον την Αθήνα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν το επιθυμεί, τονίζοντας ότι απομένουν λίγες ώρες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση.

«Απομένουν λίγες ώρες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση, αν θέλουν οι Ελληνες να ξαναρχίσουν τη διαπραγμάτευση είμαστε εδώ, αλλά είναι οι Ελληνες αυτοί που πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε σχετικά ο Γάλλος πρόεδρος. 

Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε, κατά τις δηλώσεις του ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας, ELA, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει διευκρινιστεί. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως ανεξάρτητο όργανο, μετά τη χθεσινή της συνεδρίαση, σύμφωνα με την απόφαση της οποίας το όριο ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει αμετάβλητο,  "είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επενεξετάσει την απόφασή της".