X

Έκτακτη συνεδρίαση στη Μεγάλη Βρετανία για την Ελλάδα

Ο Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε συνεδρίασης με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ελληνική κρίση.

Ant1news

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προήδρευσε συνεδρίασης με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ελληνική κρίση, δήλωσε η εκπρόσωπός του.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, και ανώτεροι υπουργοί, περιλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Κάμερον.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να δοθούν οδηγίες σε tour operators που δραστηροποιούνται στην Ελλάδα για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που εγκλωβιστούν Βρετανοί τουρίστες στην χώρα μας. Μάλιστα στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε τηλεδιάσκεψη με τον Βρετανό πρόξενο στην Αθήνα.

Εξετάστηκε επίσης τι θα γίνει με τις 4 τράπεζες ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Βρετανία. Οι βρετανικές τράπεζες έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για ό,τι κι αν συμβεί στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν.

«Η έκθεση του τραπεζικού τομέα του ΗΒ στην Ελλάδα είναι δραματικά μικρότερη από ό,τι το 2012», ανέφερε ο Όζμπορν μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Λιγότερο από το 1% του κεφαλαίου πρώτης βαθμίδας των τραπεζών της Βρετανίας είναι τοποθετημένο σε ελληνικό χρέος και νομίζω ότι είναι καλά προετοιμασμένες για οποιοδήποτε σενάριο κι αν εκτυλιχθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συνεδριάσεις είχαν κάνει νωρίτερα τόσο η ηγεσία της Γαλλίας, όσο και της Γερμανίας.