X

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα ήθελε να πάρει τα κονδύλια χωρίς να δώσει τίποτα

Ήθελε να έχει το δικαίωμα να μην τηρεί τους κανόνες και τις προδιαγραφές της ευρωζώνης, υποστήριξε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

Ant1news

Στην ελληνική κυβέρνηση επέρριψε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ευθύνη για την διακοπή των διαπραγματεύσεων, κατηγορώντας την πως ήθελε να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια, χωρίς να δεσμευτεί σε μία σειρά από μέτρα, στο πλαίσιο των κανόνων της ευρωζώνης.

«Υπήρχε κάθε διάθεση να υπάρξει συμβιβασμός με τους Έλληνες, δώσαμε βοήθεια να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, δεχθήκαμε να μην αυξηθούν φόροι που είχαν σχέση π.χ. με τα φάρμακα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν συνέχισε την διαπραγμάτευση βάσει αυτών των προτάσεων, διότι δεν ήθελε να συνδυάσει ένα πρόγραμμα ανάλογο με αυτό το οποίο συμφώνησε τον Φεβρουάριο», σημείωσε ο κ. Γκάμπριελ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Καγκελάριο Μέρκελ.

«Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να διαπραγματευθεί για να πάρει τα κονδύλια, χωρίς να «δώσει» τίποτα από την πλευρά της», υποστήριξε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

«Η βασική διαφορά μεταξύ Ελλάδος και των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι η Ελλάδα ήθελε να έχει το δικαίωμα να μην τηρεί τους όρους και τις προδιαγραφές της Ευρωζώνης», δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται μόνο για το 2ο Μνημόνιο, αλλά για το τι θα συμβεί μετά για να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο. Η Ελλάδα ήξερε την πρόκληση από όταν υπέγραψε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου».