X

Αχτίδα ελπίδας από Γιούνκερ: Θα σας εκπλήξουν τα γεγονότα στην Αθήνα!

Διατηρεί την αισιοδοξία του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προμηνύει ευχάριστες εξελίξεις.

Ant1news

Φρένο σε όσους βιάζονται να προεξοφλήσουν καταστροφικές εξελίξεις για την Ελλάδα, έβαλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Σημαντικά γεγονότα, για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι, συμβαίνουν στην Αθήνα, με αποτελέσματα τα οποία πιθανότατα δε θα ταιριάζουν με τα άρθρα που γράφετε», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε δημοσιογράφους διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων που τον πολιορκούσαν για ένα σχόλιο.

Ο κ. Γιούνκερ χαμογέλασε και απομακρύνθηκε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σημείωσε πως «αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ιστορικής σημασίας».

Πριν από λίγο πάντως ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά την οποία εξετάστηκε η νέα ελληνική πρόταση για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική πλευρά είναι πιο κοντά στα αιτήματα των θεσμών.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς διαφαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την επίτευξη μία συμφωνίας.