X

Σόιμπλε: Η επιστολή Τσίπρα στερείται σαφήνειας

Δεν υπάρχει βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις, δηλώνει ο Γερμανός Υπ.Οικονομικών.

Ant1news

«Δεν υπάρχει βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι επιθυμεί».

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σημίωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μέχρι τα μεσάνυχτα, αναφερόμενος στις νέες ελληνικές προτάσεις. Διευκρίνισε ότι το σκηνικό με την Αθήνα είναι τελείως διαφορετικό, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι για συνομιλίες».

O Σόιμπλε είπε ότι δεν γνωρίζει αν η Αθήνα θα έχει συμφωνήσει για νέο πρόγραμμα ως τις 20 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να καταβάλει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ, ενώ δεν θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο διάστημα.

«Δεν κάνω καμία πρόβλεψη για αυτό. Είμαστε ανοιχτοί στα πάντα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αλλά διευκρίνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, μετά την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος, καθώς θα πρέπει, αν υπάρχει η βούληση, να δημιουργήσουμε - όπως είπε - ένα εντελώς καινούργιο πρόγραμμα, υπό εντελώς διαφορετικούς όρους. Προειδοποίησε, δε, ότι η νέα διαπραγμάτευση θα γίνει υπό πιο δύσκολες συνθήκες.