X

Γκόζι: Η Ιταλία καλεί σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα

Θετική για έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα δηλώνει η Ιταλία μέσω του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ant1news



Κάλεσμα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της απηύθυνε ο Ιταλός υφυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Σάντρο Γκόζι, δείχνοντας τη μεγαλύτερη προθυμία της Ιταλίας για συμβιβασμό ώστε να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με το Reuters.

Το μήνυμα του Σάντρο Γκόζι, που είναι ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, έρχεται σε αντίθεση με τις αντιδράσεις από τις βόρειες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που φαίνεται να έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα, μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σημειώνει το Reuters.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο Γκόζι δήλωσε στο Sky Italia ότι οι συνομιλίες μέχρι στιγμής ήταν «ένας διάλογος κωφών». «Εάν ο καθένας σκέφτεται ότι έχουν εντελώς δίκιο και οι άλλοι ότι είναι εντελώς λάθος, δεν θα κάνουμε πρόοδο», πρόσθεσε και επισήμανε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να κατανοηθεί η άλλη άποψη.

Το Reuters αναφέρει ότι οι παρατηρήσεις του Γκόζι φαίνεται να υποδηλώνουν μία μετατόπιση της θέσης της Ιταλίας, που είχε επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

«Πρέπει να εργαστούμε για την Ελλάδα για να παραμείνει στην ευρωζώνη», σημείωσε ο Γκόζι και υποστήριξε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ωθήσει» την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, συναντήθηκε την Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν, για να συζητήσουν τις πιθανές επιπτώσεις από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.