X

Ιγκλέσιας: Μετά την παραίτηση Βαρουφάκη, η Ευρώπη δεν έχει άλλες δικαιολογίες

Ο ηγέτης του Podemos στην Ισπανία εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών είναι εφικτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ant1news

Ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, υποστήριξε πως το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής ενίσχυσε την διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μία συμφωνία είναι εφικτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ερωτώμενος εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι καλό για το κόμμα του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας είπε: «Το ζήτημα δεν είναι εάν είναι καλό για το Podemos, είναι καλό για τους λαούς της Ευρώπης… Δεν πρέπει να μας φοβίζει η δημοκρατία!»

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, ο Ιγκλέσιας επισήμανε πως η παραίτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, άνοιξε το δρόμο στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς. Χαρακτήρισε την παραίτηση «θαρραλέα» κίνηση και τόνισε πως «πλέον η Ευρώπη δεν έχει άλλες δικαιολογίες» για να μην καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό.

Αποκάλυψε μάλιστα πως θα συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το δημοψήφισμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει μαζί του αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Podemos κατήγγειλε «τις παρεμβάσεις, τις απόπειρες χειραγώγησης και τα ψέματα των ευρωπαϊκών θεσμών» για να προσδώσουν στο “όχι” χαρακτήρα αντιευρωπαϊκής ψήφου.