X

Ο Τουσκ κάλεσε Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι στην Σύνοδο Κορυφής

Τι αναφέρει στην πρόσκλησή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης. Η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει την Τρίτη στις 19.00 ωρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Ant1news

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην επιστολή - πρόσκληση που απέστειλε σήμερα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής, επισημαίνει ότι μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, έκρινε πως έπρεπε επειγόντως να συγκαλέσει την έκτακτη συνεδρίαση.

Στόχος της συνάντησης είναι όπως αναφέρει να συζητήσουν την κατάσταση και τους πιθανούς τρόπους προόδου.

Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης έχουν προσκληθεί επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως σημειώνει στην πρόσκληση που απηύθυνε στους 19 ηγέτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Η Σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, θα συζητηθούν οι πιθανές μελλοντικές κινήσεις μετά το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα η πρόσκληση του Ντ. Τουσκ αναφέρει: «Σε συνέχεια του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πιστεύω πως πρέπει να συναντηθούμε επειγόντως στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να συζητήσουμε την κατάσταση και τις πιθανές λύσεις».