X

Βαλς: Δεν είναι ταμπού η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το ρίσκο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόσο για οικονομικούς όσο και για πολιτικούς λόγους.

Ant1news

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, υπερθεμάτισε της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, δηλώνοντας πως, «Η Γαλλία κάνει το παν, κι εγώ θα κάνω το παν, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, διότι η θέση της είναι στην ευρωζώνη».

Ο κ. Βαλς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL, υπογράμμισε πως, «Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση» και συμπλήρωσε πως υπάρχουν οι βάσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

«Τα βασικά για μια συμφωνία είμαι πεπεισμένος πως υπάρχουν και αυτή η συμφωνία είναι απαραίτητη για την Ελλάδα, διότι μια έξοδος από την ευρωζώνη θα έριχνε τον ελληνικό λαό σε μια αβάσταχτη κατάσταση, και είναι απαραίτητη για την συνοχή της ευρωζώνης και έτσι και της Ευρώπης», διαμήνυσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο κ. Βαλς υποστήριξε ότι η Γαλλία είναι πεπεισμένη πως, «δεν μπορούμε να αναλάβουμε το ρίσκο μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τόσο για οικονομικούς, αναμφίβολα λόγους, αλλά, κυρίως για πολιτικούς λόγους».

Ο κ. Βαλς τόνισε επίσης ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να αποτελεί ταμπού.