X

Γκάμπριελ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά συζήτηση για το χρέος

Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί διέξοδος στην κρίση της Ελλάδας, εξέφρασε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος.

Ant1news

Συνέντευξη στο περιοδικό Stern παραχώρησε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην οποία αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα.

Ο επικεφαλής του δεύτερου κόμματος του μεγάλου συνασπισμού της Μέρκελ, κάνοντας έναν «απολογισμό» σχετικά με το ηθικό δίδαγμα της κρίσης στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «ποτέ δεν πρέπει να ξανακάνουμε τα στραβά μάτια όταν μια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες του παιχνιδιού».

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, που αποτελεί πάγια απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει κάτι θεμελιώδες, «δείχνοντας» μεταρρυθμίσεις.

«Εάν τώρα σβήσουμε τα χρέη, χωρίς να αλλάξει κάτι θεμελιωδώς στην Ελλάδα, δε θα κερδίσουμε τίποτα. Θα μπορούσε κανείς να συζητήσει την πιθανότητα να μειωθεί το χρέος, αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση δείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», διαφορετικά, συμπλήρωσε ο Γκάμπριελ, τα χρέη θα αυξηθούν «την επόμενη μέρα μετά την ελάφρυνση του χρέους».

Τέλος ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας: «Στο τέλος θα βρεθεί μία διέξοδος από την κρίση στην Ελλάδα».