X

Μοσκοβισί: Μια συμφωνία είναι δυνατή

Να μη γυρίσει η Ελλάδα την πλάτη της στην Ευρώπη και να μη γυρίσει η Ευρώπη τη πλάτη στην Ελλάδα, καλεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος τις δύο πλευρές.

Ant1news

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι μία συμφωνία για την ελληνική κρίση είναι «εφικτή», «αναγκαία» και πρέπει να επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή, αλλά η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο.

Ο Πιερ Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν την ίδια προσέγγιση και θέση απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μιλώντας στο BBC επανέλαβε ότι «μαχόμαστε για να αποφύγουμε ένα grexit» συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο «θα ήταν συλλογική αποτυχία».

Με συνεχείς αναρτήσεις του στο Twitter σχολίασε το ζήτημα της Ελλάδας.

Ξεκινώντας με το ότι «περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις και μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα» συνέχισε γράφοντας ότι «Ναι, είναι δυνατή μια συμφωνία. Απαραίτητη. Πρέπει να αποφύγουμε ένα grexit. Η μπάλα βρίσκεται στο στρατόπεδο της Ελλάδας».

«Η Ευρωζώνη αναλαμβάνει την ευθύνη και την αλληλεγγύη. Για να υπάρχει ελπίδα, η Ελλάδα να έχει μια διαθήκη», αναφέρει σε άλλο tweet του.

«Σχετικά με τις συζήτηση για τις χθεσινές προκλήσεις: Η Ελλάδα δεν έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα», σημείωνει.

Τέλος, αναφέρει:

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Η πόρτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ανοιχτή».