X

Φερχόφσταντ: κ. Τσίπρα θέλετε να μείνετε στην Ιστορία ως ένα εκλογικό ατύχημα;

«Σταματήστε τη λειτουργία του πελατειακού κράτους», είπε ο Γκι Φερχόφσταντ απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ant1news



Με σκληρά λόγια απευθύνθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής της ομάδας των φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Φερχόφσταντ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και να βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος. «Δεν υπήρχε πρωθυπουργός ποτέ στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή. Πρέπει να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις, να τα αλλάξετε όλα», σημείωσε

 «Σταματήστε τη λειτουργία του πελατειακού κράτους. Χρειάζεστε πιο μικρό και ευέλικτο δημόσιο τομέα. Σταματήστε τα προνόμια στους στρατιωτικούς, στην εκκλησία, τις πολιτικές παρατάξεις και τα νησιά», πρόσθεσε και ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό αν θέλει να μείνει στην Ιστορία «ως ένα εκλογικό ατύχημα ή ένας πραγματικός ηγέτης».

Ο κ. Φερχόφσταντ δήλωσε θυμωμένος με τον κ. Τσίπρα διότι – όπως είπε – «εδώ και πέντε χρόνια υπνοβατούμε προς το Grexit και τώρα τρέχουμε προς τα εκεί με τα μάτια ανοιχτά και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός».