X

Μήνυμα Βαλς στα ελληνικά: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη!

Αίσθηση προκαλεί το μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό από τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

Ant1news

Πιο ξεκάθαρη θέση δε θα μπορούσε να πάρει ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, όσον αφορά στην παραμονή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξαπολύουν απειλές και τελεσίγραφα προς την ελληνική κυβέρνηση, δείχνοντάς της την πόρτα της εξόδου, ο Γάλλος Πρωθυπουργός καθιστά σαφές πως δε θέλει ούτε να σκεφτεί το ενδεχόμενο Grexit.

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο Μανουέλ Βαλς έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. «Στον ελληνικό λαό, λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη!», έγραψε στα ελληνικά ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, μιλώντας στο γαλλικό κοινοβούλιο, ο κ. Βαλς διαμήνυσε ότι «Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και κατά συνέπεια στην καρδιά της Ευρώπης και της Ε.Ε. είναι υψίστης γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας».

Πέραν του αντίκτυπου στην παγκόσμια οικονομία, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα είχε γεωπολιτικές επιπτώσεις, σημείωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Αρνούμαι να δω κάτι τέτοιο να συμβαίνει», τόνισε και χαρακτήρισε πως αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το επιτρέψουν θα αποτελεί σημάδι ανικανότητας.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη μίας συμφωνίας έστω και τώρα, υποστήριξε.