X

Οι αντιδράσεις των Γάλλων: Εκφράζουν αισιοδοξία και θέτουν το θέμα του χρέους

Ο Πρόεδρος, ο Υπουργός Οικονομίας και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, σχολιάζουν τις ελληνικές προτάσεις, κάνοντας αναφορά στο χρέος.

Ant1news

 «Οι Έλληνες αποδεικνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σχολιάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και πρόσθεσε ότι «οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας».

 Ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι «οι Έλληνες πρέπει να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις» συμπληρώνοντας ότι «οι ελληνικές προτάσεις είναι σοβαρές και αξιόπιστες».

Σε δύο tweets, ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρει οτι οι συζητήσεις θα πρέπει τώρα να οδηγήσουν σε μια συμφωνία που θα σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τους Έλληνες οι οποίοι έχουν υποφέρει πολύ κι οτι όλα μπορούν να γίνουν. 

 

 

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, Υπουργός Οικονομίας, έκανε λόγο για λίστα μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Ευρώπης και εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πρόοδο των τελευταίων ημερών, τονίζοντας πως μια συζήτηση για το ελληνικό χρέος είναι απαραίτητη.

Για «αξιόπιστες και σοβαρές προτάσεις» έκανε λόγο για ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Χαρλεμ Ντεζίρ, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τώρα την Ελλάδα, για να της επιτρέψει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια».