X

Ραχόι: Τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα; Είναι πίσω στην ύφεση

Εξέφρασε την ελπίδα του να επιτευχθεί μία συμφωνία το Σαββατοκύριακο, αλλά υποστήριξε ότι αυτό «δεν θα διορθώσει τη ζημιά που προκλήθηκε».

Ant1news



Επικριτικός όσον αφορά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους εμφανίστηκε σήμερα ο Ισπανός Πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, με φόντο την σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

«Τι συμβαίνει (στην Ελλάδα) σήμερα; Είναι πίσω στην ύφεση», σημείωσε ο Ραχόι, σε συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με το Reuters. «Ελπίζουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει επιτέλους σε συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς... (αλλά) αυτό δεν θα διορθώσει τη ζημιά που προκλήθηκε», πρόσθεσε.

«Δεν χρειάζεται κάποιος να πάει πολύ μακριά για να δει πόσο εύκολο μπορεί να είναι το να καταστραφεί η ανάκαμψη», ανέφερε ο Ραχόι. «Είναι αυτή η αλλαγή που προσφέρθηκε από τα νέα ακροαριστερά κόμματα στην Ισπανία;», διερωτήθηκε ο Ισπανός Πρωθυπουργός και έκανε παραλληλισμό της κατάστασης στη χώρα του με εκείνη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ραχόι, η Ισπανία στις ερχόμενες εκλογές αντιμετωπίζει την επιλογή ανάμεσα στην ανάπτυξη και μία οικονομική αναταραχή, παρόμοια της Ελλάδας.